Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 2
· Legújabb tag: gunnar19

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

Földalatti birodalmak

Az emberiséggel szinte egyidős az a vélekedés, miszerint a Föld belül üres és a belsejében élő fejlett civilizációkat az Északi-, illetve a Déli-sarkon található hatalmas lyukon keresztül lehet megközelíteni.
Edmund Halley
Edmund Halley
Ez az elmélet ugyan ellent mind jelenlegi világképünknek, mégis több utazó állítja, hogy már járt a föld alatt és kapcsolatba lépett az ott rejtöző társadalmakkal. Az első meggyöző bizonyítékra azonban egészen 1968-ig kellett várni,amikor egy amerikai műhold döbbenetes felvételt készített az Északi-sarkról...

TÖRTÉNELMI ÉS TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK?

Az üreges Föld teóriája a híres brit csillagásztól, Edmund Halley-től származik, aki 1692-ben azzal magyarázta a mágneses tér változásait, hogy bolygónk felszíne alatt több kisebb gömb kering, amelyek szintén lakottak. A halley-üstökös felfedezője úgy vélte, a Föld belsejében élő emberek a világító légkörnek köszönhetően látnak, amely időnként kiszökik a pólusoknál és az északi fény jelenségét okozza.


SARKVIDÉKI ÉDENKERT

foldalatti_blondman_01315.jpgEzt a gondolatot álmodta tovább a 18. században Leonhard Euler svájci matematikus, miután arra a következtetésre jutott, hogy a Föld egészen üres, az ott élő fejlett civilizációt pedig egy kisebb csillag világítja és melegíti. A megdöbbentő elmélet Pierre Luis Moreau de Maupertuis francia tudós fantáziáját is megmozgatta, aki 1737-ben mérésekkel támasztotta alá, hogy a Föld a sarkokon ellaposodik. Ennek okát a pólusokon található hatalmas nyílásokkal magyarázta. Ezután több mint egy évszázadot kellett várni, hogy ismét felbukkanjon az üreges Föld teóriája, mégpedig John Cleves Symmes elképzeléseiben, aki azt remélte, meg tudja győzni a világot arról, hogy a sarkokon tátongó lyukakon keresztül el lehet jutni a Föld belsejébe.

Évekig tartó próbálkozásait végül siker koronázta : egy Jeremiah Reynolds nevű laptulajdonos - szenzációt szimatolva - 1838-ban meggyőzte az amerikai kormányt, hogy támogassa a Déli-sarkra induló expedíciót, de kutatás során nyomát sem találták a feltételezett lejáratnak. Ennek ellenére számos 19. századi felfedező állította, hogy az Északi-és a Déli-sark végeláthatatlan jégmezőin keresztül olyan területekre érkezett, amelyek gazdag növény világa egyáltalán nem vallott sarki viszonyokra. 1829-ben két skandináv utazónak Jan és Olaf Jansennek sikerült áthaladnia a 83. szélességi körön, ahol-beszámolójuk szerint-kellemes hőmérsékletű, vörös fénnyel megvilágított tengerre jutottak. Ezután hatalmas termetű emberekkel találkoztak, akik egy évig marasztalták őket mesés szépségű birodalmukban,a "földalatti Édenkertben"

REPÜLÉS AZ ISMERETLENBEN

A20. században elöszőr Németországban éledt fel az üreges Földre vonatkozó elképzelés, amelyet Adolf Hitler olyannyira komolyan vett, hogy még a háborús stratégiában is szerepet kapott. A feltételezések szerint az 1931-as években egy különleges menedéket hoztak létre az Antarktiszon és egészen a 2. világháború végéig építették azt a titkos bázist, ahová 1945 után a náci vezetők menekültek volna.

Az üreges Földet igazoló valódi áttörés azonban csak 1947. február 11-én következett be, amikor az Egyesült Államok haditengerészetének nagyszabású sarkkutató expedíciója során egy 260 négyzetkilométeres, jégmentes, sziklás, tavakkal pettyezett területet pillantottak meg a Déli-sarkom. A Highjump (magasugrás) hadművelet vezetője, Richard E. Byrd (1888-1957) ellentengernagy meglehetősen szkeptikusan fogadta a felfedezés hírét,ezért nyolc nappal később másodpilótájával együtt az Antarktisz belseje felé indult, hogy személyesen győződjön meg a rejtélyes föld létezéséről.

Az admirális naplójában részletesen beszámol a történelmi jelentőségű utazásról, amelynek során teljesen ismeretlen táj fölött repültek el és hómezők vagy jéghegyek helyett valóságos oázisokat-erdőket, zöld növényzetet, tavakat, folyókat és különös állatokat-figyeltek meg. Miután a repülőgép irányjelző berendezései felmondták a szolgálatot és minden összeköttetésük megszakadt a szárazfölddel, egy nyíláson át a Föld belsejébe jutottak és egy ragyogó fényben úszó városba érkeztek. Az elképedt admirális magas, szőke haju lényekkel találkozott, akik vezetője megkérte, hogy tolmácsolja üzenetét a felszíni világ hatalmasságainak és felszólította az embereket, hagyjanak fel a nukleáris fegyverek gyártásával és alkalmazásával.

Amikor Byrd felkereste a Pentagont, hogy átadja az üzenetet, természetesen azonnal orvosi vizsgálatoknak és kihallgatásoknak vetették alá, majd az "emberiség érdekében" hallgatásra kötelezték. Ennek ellenére 1956-ban sikerült egy utolsó expedíciót szerveznie az Antarktiszra és másodszor is eljutott a Föld belsejében fekvő különös vidékre, amelyet haláláig "az elvarázsolt kontinensnek, az örök rejtély földjének" nevezett.

MEGDÖBBENTŐ FELVÉTELEK

foldalatti_polaris_0314.jpgKét évtizeddel később a rakétatechnika fejlődése tette lehetővé, hogy bolygónk e titokzatos részét fényképek segítségével is feltérképezzük.1968. augusztus 16-án felbocsátották az ESSA-7 műholdat, amelynek felvételeit csak a NASA állomásain lehetett csak fogni, de szerencsére elkerülte őket a rendkívüli információk szigorú elhalgatásának gyakorlata. A műhold elképesztő adatokat továbbított a Földre az Északi -sarkról, s ezzel minden korábbi kétséget eloszlatott. Az egyik képen a sarkvidék szokásos felhőtakarójába burkolózik, egy másik fotón azonban gigantikus-több mint 2300 kilométer átmérőjü-fekete lyuk rajzolódik ki az összefüggő jégtakaró helyén.

Bár a 2 poláris nyílás" létezését később a további műhold felvételek is igazolták, az üreges Föld teóriáját igazoló bizonyítékokat rendszeresen megpróbálják eltitkolni a nyílvánosság elől, hogy hiteltelenné tegyék a tudományos világkép számára beláthatatlan következményekkel járó felfedezést. Már csak az a kérdés, hogy meddig érvényesülhetnek a hallgatás és a lejáratás eszközével élő hatalom akarata, s mikor érkezik el végre a pillanat, amikor megtudhatjuk,hol is élünk valójában.

LEGENDÁS BIRODALMAK

A Föld belsejében élő népekről szóló történetek már az ókori embereket is lenyűgözték. Egyes feltételezések szerint a Himalája alatt, az Andok hegyláncainak mélyén, az Egyesült Államokban és Európában egyaránt léteznek olyan titkos alagút rendszerek, amelyeket egy ismeretlen ősi civilizáció hozott létre és több száz kilométer hosszan hálózzák be a kontinenseket. Az Inkák - a spanyol hódítók elől menekülve - állítólag ezekben a járatokban rejtették el kincseik nagy részét. A sumer mítoszokban szereplő Gilgames babiloni király a halhatatlanság keresése közben látogatta meg egyik ősét, a Föld mélyében élő Umnapistit.

A görög hős, Orpheusz egyenesen a pokolból próbálta kiszabadítani halott feleségét, Eurüdikét. A hiedelem szerint az egyiptomi fáraók kapcsolatban álltak az alvilággal,ahová a piramisokban elrejtett titkos csatornákom keresztül jutottak le,míg évszázadokkal később a keresztények képzelték a föld alá a poklot, amely befogadja a bűnös lelkeket. A buddhisták régóta hisznek abban, hogy milliók élnek Agartha birodalmában, egy valóságos föld alatti Paradicsomban. Egy napjainkban népszerű elmélet pedig azt állítja, hogy az idegen űrhajók nem egy távoli galaxisról érkeznek, hanem a Föld belsejében élő fejlett lények járművei, amelyek az Északi-és a Déli-sarkon tátongó lyukakon át közlekednek a két világ között.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.00 másodperc
185,841 egyedi látogató